PHP Dersleri

Php Md5 Şifreleme

php

Php Md5 Şifreleme

Merhaba Arkadaşlar;

 

PHP üzerinde Üyelerinizin şifrelerini md5 şifreleme algoritması ile kaydedip Güvenlik kısmında bir adım daha önde olabilirsiniz. Md5 şifreleme metodu sizin girdiğiniz bir şifreyi karmaşık sayılara çevirerek şifreleme metodudur.

 

Örnek verecek olursak;

” Ömer Yetim ” değerimizin md5 li hali  ” ca3716078af8cc88ac9244dff46ea34b ” gibi bir hal alacaktır. Bunu geriye döndürme işleminde ise Hacker tabiri ile kullandığımız kötü niyetli kişiler bir elzem durumda bizim veritabanımıza ulaştığı vakit üyelerimizin şifre bilgilerine bu şekilde ulaşamamış olacaklardır.

Bazen kendi yazdığım şifrelerimi unutyorum evet komik bir olay kendi yazılımımda kendi şifrelerimi unuttuğumda bile kendim bile çözemiyorum 🙂

Gelelim şimdi Kodumuzu görmeye aslında çok basit bir kullanımı vardır en basitinden anlatmak gerekirse.  Öncelikle Kullanıcı ad ve şifre kullanıcılardan istiyoruz. Şifrelerimizi veritabanlarına kayıt yaparken bizler normal bir şekilde yaptığımızda veritabanımız kötü niyetli kişilerin eline geçtiğinde kötüye vurularak kullanılabilir. Bu durumu engellemek için bizler Md5 şifreleme mantığını kullanarak güvenlik önlemlerimizi almaktayız.

PHP Kodu:

[code]

<?php $cumle ="Ömer Yetim"; $sifrele = md5($cumle); echo(‘<br>’); echo $sifrele; } ?php>

[/code]

Bir cumle adında değişken oluşturduk ve bu değişkenimize kullanıcıdan bilgi istedik, ” Ömer Yetim ” değerimizi aldık. Burdan sonra gelen değerimizi md5 li bir değişkene atarak ekrana yazdırıyoruz echo(‘<br>’); kodumuzda bir altta ekrana md5 li değerimizi yadırdık.

Evet Bugün kü konumuz da md5 şifreleme mantığıydı sizlere yardımcı olabildiysek ne mutlu bize…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir