C# Dersleri, Visual Studio Dersleri

C# Geliştirme İşlemleri

C# Dersleri

C# Geliştirme İşlemleri

Visual Studio .NET Windows’un başından sonuna kadar uygulamalarımızı oluşturmak için ihtiyacımız olan her şeyi içerir. Kullanıcı ara yüzünü oluşturmak için, araç kutusundan kontrolleri formun üzerine yerleştirdikten sonra, kontrollerin özelliklerini değiştirerek özelleştirme yapabiliriz. Bundan sonra, kod yazarak programımızın ne yapması gerektiğini tanımlamalısınız. Son olarak programımızı diğerlerinin de kullanabilmesi için kaydedebilir, çalıştırabilir ve derleyebiliriz.

Temel Adımlar

Visual Studio’da bir uygulama yaratmak 7 basit adım içerir.

Bir Tasarım tanımlaması oluşturmak Tasarım tanımlama, bir uygulama yaratırken kullandığınız ayrıntılı tasarımdır. Yaratacağınız uygulama kod yazmadan zamanınızı alır. Bununla beraber Visual Studio hızlı şekilde yazılım geliştirmenize, kullanıcının ihtiyaçlarını net bir şekilde anlamanıza ve geliştirme çabalarınızın daha verimli olmasına yardımcı özellikleri ayarlamamıza yardımcı olacak araçlar sağlar. Bu daima varolmayan veya fakir tasarımdan dolayı tekrar kod yazmanız için zaman kaybını azaltır.

Kullanıcı Ara Yüzünü Yaratmak uygulamalarda ara yüz yaratmak için, ilk olarak Windows Form Desinger içindeki kontrol ve nesneleri form üzerine çizer veya sürükleriz. Ara yüzlerin nasıl tasarlanacağı ile ilgili fikirler için Microsoft Excel veya Microsoft Word gibi diğer uygulamalara bakabilirsiniz. Ara yüz tasarımı için Microsoft yayınlarının yayınladığı Microsoft Windows User Experience’e bakın.

Kullanıcı ara Yüzü Nesneleri İçin Özellikleri ayarlamak Biraz önce forma eklediğiniz nesnelerin özelliklerini Properties penceresinden veya kod editöründen ayarlayabilirsiniz.

İşlevsellik eklemek için kod yazma Form ve nesnelerinin başlangıçtaki özelliklerini ayarladıktan sonra olaylara yanıtlar için kod ekleyebilirsiniz. Örneğin bir komut düğmesinin Click olayına kullanıcı fare ile çift tıklayınca gerçekleşir. Çoğu uygulama için mantıksal iş veya veriye erişmek için daima kod yazmaya ihtiyaç duyacağız.

Uygulamayı Test Etme ve Hata Ayıklama Test ve hata ayıklama bir defalık gerçekleşen adım değildir, gerçekleştirme işlemlerinin başından sonuna kadar tekrarlanır. Her defasında 2,3 ve 4. adımlarda büyük değişiklik yapar, uygulamanın bir hata ayıklama inşasını çalıştırır ve kusursuz çalıştığına emin olursunuz. Visual Studio uygulamanızdaki hataları bulmak ve onarmak için çok sayıda hata ayıklama araçları sunar.

Yürütülebilir bir dosya yapmak Tamamlanmış proje üzerine, projenin bırakma inşasını yapacaksınız. Assembly olarak çağırılan ve tek başına yürütülebilen dosyanın içinde program yapan çeşitli dosyalar eklenir.

Setup Uygulaması Yaratmak Uygulamanızı çalıştırmak için kullanıcı uygulamanızı yaratırken kullandığınız Dynamic Link Library(DLL) dosyaları gibi diğer dosyalara ihtiyaç duyar. Visual Studio .NET Setup sihirbazı, Setup programını otomatik olarak yaratır ve kullanıcının ihtiyaç duyduğu bütün dosyalara sahip olduğuna emin olmanızı sağlar.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir